Mitsubishi Elevator Europe lanceert M-use® op Building Holland

Mitsubishi Elevator Europe lanceerde tijdens Building Holland het innovatieve M-Use®. Was u niet op de beurs in de Amsterdam RAI? We nemen u graag mee in een verslag van de presentatie.
Tijdens Building Holland lieten meer dan tweehonderd exposanten hun innovaties voor de bouw zien. Bezoekers netwerken actief en wisselen volop kennis uit op deze vakbeurs. Ook onze stand werd druk bezocht. Tegen de tijd dat de presentatie begon, was de ruimte rond het hoofdpodium gevuld met geïnteresseerd publiek.

Circulaire economie
Om 13.20 neemt Evert Visser, algemeen directeur van Mitsubishi Elevator Europe, het woord. “Circulariteit is hét thema van dit moment. Hoe maken we de hele keten van grondstof tot eindgebruiker duurzamer? Bij Mitsubishi hebben we hier veel onderzoek naar gedaan. In de liftenbranche zien we juist dat liften steeds minder lang meegaan. Doordat een lift een dure aanschaf is, proberen veel leveranciers hun kosten te drukken. Dit gaat ten koste van duurzame materiaalkeuzes. Ook gaat de kwaliteit en betrouwbaarheid sterk achteruit. Hierdoor heeft een lift veel onderhoud nodig.”

Hoge kwaliteit
Aan deze prijzenoorlog doet Mitsubishi niet mee. Visser: “Wij geloven dat de juiste keuzes aan het begin uiteindelijk voordeel opleveren. Door te kiezen voor duurzame materialen en uitmuntende installaties is er minder onderhoud en zijn er minder storingen. Een lift van Mitsubishi staat gemiddeld 80% minder stil en is 63% minder storingsgevoelig dan een lift van een ander merk.” Bovenop deze hoge basiskwaliteit liften, komt Mitsubishi nu met M-Use®.

M-use®
De slogan van M-Use® is: van bezit naar gebruik. Hoe zit dat? Visser legt uit: “In de circulaire economie zien we een trend van bezit naar gebruik. Auto’s, films en muziek: we gebruiken het, maar het hoeft niet zo nodig ons eigendom te zijn. Dat concept passen we toe op onze liftinstallaties. De ontwikkelaar betaalt bij de inbouw slechts 50% van de aankoopprijs. Mitsubishi verzorgt de eerstvolgende twintig jaar het onderhoud. M-Use® verlaagt dus de aanvangsinvestering en geeft de eigenaar de zekerheid van de service en kwaliteit van Mitsubishi.”

Alles onder één dak
M-Use® ontzorgt ontwikkelaars, eigenaars en eindgebruikers. Hoe? “Door alles onder één dak onder te brengen. In het traditionele model heeft de eigenaar vaak hoge, onverwachte kosten. Daar komt een einde aan met M-Use®. Voor een vast jaarbedrag is alles geregeld. Dus geen verschillende bedrijven die zich bezighouden met montage, onderhoud, reparaties en keuringen. Bovendien blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat je met een Mitsubishi lift over de complete levensduur meer dan €15.000 bespaart”, aldus Visser. Een flinke besparing dus!

M-USE® en duurzaamheid
M-Use® is ontwikkeld met het oog op duurzaamheid. Door materialen te gebruiken die lang meegaan, kiest M-Use® nadrukkelijk voor een langetermijnvisie. Als onderdelen toch vervangen moeten worden, draagt Mitsubishi zorg voor zo goed mogelijke recycling of hergebruik. Door intelligente monitoring stemt Mitsubishi het onderhoud precies af op het daadwerkelijk gebruik van de betreffende liftinstallatie. Visser: “We optimaliseren de levensduur door onderhoud op maat. Een Mitsubishi lift die wij onderhouden gaat minimaal 25 jaar probleemloos mee.”

Samenvattend
Visser vat zijn presentatie nog samen met de volgende woorden: “Mitsubishi Elevator Europe levert met M-Use® duurzame en zorgeloze dienstverlening rondom verticaal transport. We verzekeren u van constante topprestaties, een duidelijk kostenplaatje en een bijdrage aan een duurzame toekomst!”

Eerste handtekeningen
Na de presentatie nam Evert Visser samen met een aantal bouwexperts deel aan een ‘round table’ rondom de thema’s circulariteit en duurzaamheid. Aansluitend was het tijd voor een feestelijk moment: Project Now en The Valley in Hoofddorp tekenden een intentieovereenkomst met Mitsubishi Elevator Europe. In de overeenkomst staat dat beide partijen gebruik gaan maken van M-Use® voor de levering van respectievelijk twee en drieëndertig liftinstallaties. Visser zei: “Met deze ondertekening zien we bevestigd dat M-Use® een product is waar de markt om vraagt. Op naar een duurzame toekomst!”