Nieuwe CEO zorgt met frisse kijk voor innovatieve implementaties

Internationale overname zorgt voor internationale verkoop- en productiestootkracht

Door op juiste wijze internationaal samen te werken, is het voor bedrijven mogelijk aspecten als veiligheid en kwaliteit naar een nog hoger level te tillen. Zeker voor Nederlandse ondernemingen is het goed om onderdeel te zijn van een groot kennisnetwerk waar alle denkbare expertise en ervaring samenkomt, om tot een optimale productlijn te komen.

Een goed voorbeeld is Wittur BV, een specialist voor de liftindustrie die zich richt op de verkoop van vrij op de markt verkrijgbare liftonderdelen en systemen. Johan Stoop, General Manager Benelux, vertelt daarover: “Wij vertegenwoordigen een veel groter geheel en worden vanuit Duitsland aangestuurd. Sinds 1 april hebben wij officieel Sematic overgenomen. Daarbij is Patrik Wohlhauser tot nieuwe CEO (algemeen directeur) van de Wittur Group benoemd. Het is een samenwerking die ook voor ons kantoor van absolute meerwaarde is.”

Internationale ervaring
Wohlhauser is voormalig Chief Operating Officer (COO) bij Evonik Industries AG. Hij beschikt over een schat aan internationale leidinggevende en bedrijfskundige ervaring en heeft in vele jaren vakkennis met betrekking tot het combineren en integreren van ondernemingen opgedaan. Bovendien profiteert de nieuwe CEO van zijn grondige kennis in talrijke branches, waaronder de bouw. Omdat Wohlhauser van buiten de liftbranche komt, brengt hij tevens een frisse kijk op de zaken mee. Het is zijn doel om innovatieve best-practices te implementeren die buiten de kernsector van Wittur liggen. Bij zijn benoeming tot algemeen directeur kondigde Wittur aan dat de overname van de Sematic Group met succes is afgerond.

Globale speler
Stoop: “Wij blijven onder de naam Wittur werken, terwijl de bedrijfsnamen en merken van Sematic en Liftmaterial deel gaan uitmaken van de Wittur Group. Hiermee is de basis gelegd voor het ontstaan van één van ’s werelds grootste leveranciers van componenten, modules en systemen voor de liftindustrie. Zeg maar gerust de enige echte globale speler in de branche op het gebied van deuren, modules en systemen. Wij willen onze klanten met een grotere internationale verkoop- en productiestootkracht alsmede een breder productassortiment een nog betere service gaan bieden. Bovendien zullen wij in de toekomst met een nog hoger niveau van product- en servicekwaliteit voor de markt klaarstaan.”

Safety in Motion is de bekende slogan van Wittur. Want al vele jaren gaat de aanpak verder dan alleen het leveren van kwaliteitsproducten. “De kracht van onze service schuilt in zowel lokale verkoop als lokale aftersales”, aldus Stoop. “Alleen op die manier kun je echt dicht bij de klant staan en is het mogelijk snel in te spelen op klantvragen. Vanzelfsprekend blijven wij na deze internationale overname ook productaanpassingen voor de lokale markt verzorgen en regelen we assistentie als klanten een nieuwe lift, besturingssysteem, deur of ander nieuw product in gebruik nemen. Door de overname zal ons niveau van kwaliteit, veiligheid en service eigenlijk alleen nog maar verder toenemen.”

Tekst | Rob Buchholz  Beeld | Wittur