Speciale app vereenvoudigt en perfectioneert het werk van lifttechnici

De veiligheid in en rondom liften wordt steeds belangrijker en krijgt terecht meer aandacht. Dankzij moderne technieken is het steeds eenvoudiger om te controleren en te beheren; dat maakt de situatie rondom liften veel veiliger.

SafeLine Connect heeft een speciale app ontwikkeld waarmee technieken eenvoudig via de smartphone te controleren zijn. Het spaart tijd en dus ook geld. Bovendien heeft de gebruiker de mogelijkheid om een unieke hoeveelheid aan data te verzamelen. Het is dan ook de hoogste tijd om het configureren en communiceren van gisteren te vergeten.

Eenvoudiger werken
SafeLine Connect is een draadloze configuratie die met behulp van een gebruikers interface de mogelijkheid biedt om alle SafeLine producten via de smartphone of tablet te beheren. “De moderne mens is volledig gewend aan apps,” zo start Geert Maurissen, Group Managing Director, zijn verhaal. “Het maakt het werk van liftmonteurs en inspecteurs zoveel eenvoudiger. Zo hoeven niet overal een computer of laptop mee naar toe te nemen. Deze moesten in het verleden allemaal aan het lift communicatiesysteem verbonden worden. Nu is het mogelijk om met behulp van de app en bluetooth hetzelfde resultaat te bereiken. De techniek in de lift of machinekamer communiceert met behulp van de bluetooth gewoon met de smartphone. De monteur kan via de app ter plaatse de juiste parameters invoeren. In vergelijk met de oude handsets werkt dit veel eenvoudiger en vooral ook sneller.”

Intuïtief
Dankzij de goed ontworpen gebruikersinterface is Connect heel intuïtief in het gebruik, met een snelle en eenvoudige configuratie van SafeLine producten. Volg gewoon de stappen in de app om de SafeLine unit te configureren. Er is geen computer meer nodig en ook hoeft er geen lange lijst met configuratiecodes meer te worden onthouden om de SafeLine producten te configureren. Het is mogelijk om met een dongel ook oudere SafeLine communicatie systemen aan te sluiten en dezelfde mogelijkheden te bieden maar het werkt voor moderne toestellen gewoon via bluetooth. Maurissen: “De gebruiker logt via de app in op ons systeem. Een kabel is dus overbodig. Het is echter niet alleen de gebruiksvriendelijkheid die deze app zo bijzonder maakt. Het scheelt vooral gewoon tijd en dus geld. Vroeger moest de monteur een PC op de liftkooi plaatsen, nu is het mogelijk om tot op tien meter draadloos te werken met de eigen smartphone. De gebruiker voert instellingen in, kan onmiddellijk testen en het is zelfs mogelijk om bestaande parameters van de klant te downloaden, op te slaan en naar ons systeem door te sturen. In de toekomst zullen we aan deze app nog meer functies toevoegen.” De eerste reacties op de app zijn in ieder geval positief. Deze is gratis via de bekende opties voor Android toestellen of iPhone te downloaden. Tevens zal het team van SafeLine tijdens de aanstaande Interlift beurs in Augsburg deze app vanzelfsprekend presenteren.

Tekst: Rob Buchholz Beeld: Safeline